美国犹他州立大学赵佳博士应邀来院做学术报告

发布人:日期:2019年01月04日 10:50浏览数:

报告题目:A General Framework for Developing Arbitrarily High-Order

and Unconditionally Energy Stable Schemes forThermodynamically

Consistent Models

报告人:  赵佳    美国犹他州立大学

报告时间:201914(星期五)下午3:00-4:00

报告地点:数统院307报告室

2019.1.3

摘要:In this talk, I willpresent a paradigm for developing high-order-in-time, structure-preserving(including property preserving), energy stable, and easy-to-implement numericalschemes for TCPDE models for nonequilibrium phenomena. Then I will apply thisparadigm to a set of selected non-equilibrium models in gradient flow models(especially phase field models), non-local, non-isothermal thermodynamics andgeneralized hydrodynamics for complex fluid flows.

报告人简介:赵佳,博士,美国犹他州立大学助理教授。发表SCI研究论文30余篇, 其研究工作受到美国国家自然科学基金(NSF),NVIDIA公司等多项基金资助。研究内容涉及复杂流体的力学、软物质及复杂生物系统的建模与计算、偏微分方程系统的数值方法、材料和生命科学中的机器学习和数据分析、图像处理器并行计算等。