加拿大纽芬兰纪念大学周毅强教授应邀来院作学术报告

题目:
Additive maps on units of rings
报告人:
周毅强 教授(加拿大纽芬兰纪念大学)
时间:
2017年6月22日上午9:00-10:00
地点:
学院307报告室

摘要: Let R be a ring. A map f from R to R is additive if f(a+b)=f(a)+f(b) for all elements a and b of R. Here a map f from R to R is called unit-additive if f(u+v) = f(u) + f(v) for all units u and v of R. In this talk, we address the question: over which rings is every unit-additive map additive?

报告人简介:周毅强,加拿大纽芬兰纪念大学教授。湖南师范大学数学系首届研究生,加拿大哥伦比亚大学博士。主要从事环、模与线性代数研究。