明尼苏达大学江迪华教授应邀来我院访学

题目:
Dirichlet Series and Langlands Program
报告人:
江迪华(明尼苏达大学数学系教授)
时间:
2017年6月26日上午9:00-10:00
地点:
学院307报告室

数学与计算机科学学院

2017.6.20

摘要: Given a sequence of numbers, one may form a Dirichlet series. The structure of those numbers is detected by the analytical properties of the Dirichlet series. In this lecture, I will explain how the theory of automorphic forms and the Langlands program get deeply involved in the investigation of such a classical problem.

报告人简介:江迪华,明尼苏达大学数学系教授,研究自守表示理论及Langlands纲领的世界著名专家。他于1994年在俄亥俄州立大学获得博士学位。先后在伯克利美国国家数学研究所做博士后、耶鲁大学做Gibbs Instructor。曾两度访问普林斯顿高等研究院。其成果发表在包括 Annals of Math., Invent. Math., J. Amer. Math. Soc., J. European Math. Soc. 等世界著名数学杂志,曾荣获Sloan研究奖、并连续25年获得美国国家自然科学基金的资助。