南京师范大学朱全新教授应邀来院作学术报告

题目:
Recent results and related topics on the stability of stochastic differential equations
报告人:
朱全新教授
时间:
2017年7月3日下午2:30
地点:
学院307报告室

数学与计算机科学学院

2017.6.29

摘要: As is well-known, the research on stochastic differential equations and stochastic partial differential equations is an important topic in the field of probability and stochastic analysis. In recent years, stochastic differential equations have been applied to many fields of mathematics, physics, biology, engineering, finance, and economics. The stability is one of the challenging topics in the field of stochastic differential equations. In this talk, we first introduce some definitions on stochastic stability. Then, we present our recent results and methods on this topic. Finally, we show our future research problems and directions.

报告人简介:朱全新,博士, 教授,博士生导师,德国洪堡基金高级访问学者,IEEE Senior Member 江苏省“青蓝工程”学科带头人,南京市政府突出贡献中青年专家,南京师范大学“百名青年领军人才”,南京师范大学统计学一级学科博士点负责人,统计与金融数学研究室主任。主要从事马氏过程、随机系统的稳定与控制理论及应用研究工作,取得了系列重要进展, 解决了SIAM J. Control Optim.等国际权威刊物上提出的多个公开问题。在IEEE TACAutomaticaIEEE 其它汇刊、Syst. Control Lett.等国际刊物发表SCI论文90多篇,论文被SCI他引1400次。 发表在《Nonlinear Anal.: RWA》的SCI文章被评为2012年度Science Direct数据库中最热门的25篇文章之一。以独立或排名第一的身份获得2015年德国洪堡基金高级访问学者、2016 “江苏省高等学校自然科学奖”一等奖、2014-2016连续三年爱思唯尔中国高被引学者榜单、2014年第四届江苏省数学成就奖、2011年度“中国百篇最具国际影响”学术论文、2012 年“浙江省政府科学技术奖”三等奖、 2012 年“宁波市政府科技进步奖”二等奖、2011 “浙江省高等学校科研成果奖”二等奖、2008年第三届中国运筹学会“青年科技奖”二等奖等多项科研成果奖励。主持国家自然科学基金项目3项,省自然科学基金项目3项,作为第二参与人承担国家自然科学基金重点项目1项,现为五个国际刊物的编委。